03
Mayıs
2024
Bilişim Festivali IFEST2024 Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından Bilişim Festivali başladı. 2 Mayıs 2024 tarihinde açılışı yapılan festival Batıraman Kampüsü Konferans Salonunda teknoloji fuarı, uluslararası bilişim kongresi , bilişim konferansları, robotik yarışmaları, kamu bilişim çalıştayı ve deneyap atölye çalışmalarıyla ziyaretçilerini bekliyor.



Festival açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “3. Bilişim Festivali ile Batman Üniversitesi Bilişim’de ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha göstermektedir. Bilişim ekosistemine çok yönlü katkı sunmaya devam edeceğiz. Tüm bilişim gönüllülerini etkinliklere katılmaya davet ettik. Alanında uzman pek çok bilişim uzmanı isimlerle bir araya gelmek Batman ve üniversitemiz için mutluluk verici” ifadelerini kullandı. Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun yaptıkları konuşmada, festivalde Batman’ın bilişimde cazibe merkezi haline gelmesinden ve bölgesine üniversite olarak sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ettiler.





Bilişim alanında uzman pek çok önemli isim ağırlanırken, açılış töreninde festivalin ana sponsor yöneticisi Sayın Erol Yılmaz, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Sayın Rahmi Aktepe konuşmalarıyla üniversitemiz öğrencilerine ışık tuttular.





Festival kapsamında gerçekleşen etkinliklerde 3 Mayıs 2024 tarihinde En İyi Bildiri Ödülü, Bilişim Ekosistemine Katkı Ödülü ve Bilişim Duayenleri Ödülleri dağıtımları ve hediye çekilişleri yapılarak devam ediyor.